Home / Uniqprint.nl / Naambadges: de eerste stap in je verkoopproces

Naambadges: de eerste stap in je verkoopproces

Ongeacht wat je wilt verkopen aan iemand: het verkoopproces is altijd ongeveer gelijk. Het begint met het uitzoeken van een potentiële klant en eindigt als het goed is met een succesvolle verkoop. Toch is de ene verkoper beter dan de ander, is het ene bedrijf beter in klanten werving dan de ander en kan er behoorlijk wat verschil zitten in de verschillende uitvoeringen van het verkoopproces. Wat veel mensen niet weten, is dat de sleutel tot een succesvolle verkoop eruit bestaat om de eerste stap van het verkoopproces serieus te nemen: het vinden en benaderen van potentiële klanten.

Het vinden en benaderen van potentiële klanten

Er zijn verschillende dingen van groot belang bij het vinden en benaderen van potentiële klanten. Het eerste dat van belang is, is de locatie waar je zoekt. Klanten voor een anticonceptie middel zul je niet vinden in een bejaardenhuis. Zoek dus eerst een geschikte locatie om je product te verkopen. Vervolgens is de uitstraling van de verkoper van groot belang. Niet alleen dient hij of zij passend gekleed te zijn, maar ook moet de verkoper een betrouwbaar uiterlijk hebben. Hier spelen naambadges een belangrijke rol bij. Door het dragen van een naambadge leren potentiële klanten de verkoper direct beter kennen, waardoor het verkoopproces wordt versoepeld.

Welke naambadges werken goed in het verkoopproces?

Er zijn verschillende soorten naambadges verkrijgbaar. Van kleine, gegraveerde metalen naambadges tot naambadges van papier, karton of plastic. Welke naambadge voor jou het beste is in je verkoopproces hangt voor een gedeelte af van persoonlijke voorkeuren. Echter, de naambadges moeten wel aan de volgende eisen voldoen:
  • Ze moeten strak en overzicht vormgegeven zijn
  • Het lettertype moet groot genoeg zijn om gemakkelijk te lezen voor de klanten
  • Ze moeten passen bij de situatie
  • Bij voorkeur bevat de naambadge het bedrijfslogo van de verkoper
Door te kiezen voor een grote en duidelijke naambadge zorg je dat potentiële klanten je makkelijk aan de badge herkennen. Daarnaast dient de naambadge er een beetje chique en classy uit te zien. Zo kun je als groot bedrijf niet aan komen zetten met simpele kartonnen naambadges of naamstickers op de kleding van de medewerkers. Metalen naambadges lijken heel chique, maar zijn in feite meestal moeilijk leesbaar. De meest ideale naambadge is van doorschijnend plastic, waarachter de opdruk zichtbaar is. Deze zijn chique, passend voor elke situatie en duidelijk leesbaar voor de klanten.

Het gebruik van herbruikbare naambadges met magneet

Veel bedrijven klagen dat naambadges zo duur zijn. Het verkoopproces moet goed verlopen, maar mag in zichzelf natuurlijk niet teveel geld kosten. Als een groot deel van de verdiensten uit het verkoopproces moeten worden gebruikt om kosten te dekken, is het verkoopproces niet efficiënt. Daarom wordt aangeraden om gebruik te maken van herbruikbare naambadges. Deze kunnen naar wens worden aangepast, waardoor ze vele malen voordeliger zijn dan wanneer je voortdurend nieuwe naambadges moet bestellen. Daarnaast wordt aanbevolen om te kiezen voor naambadges met een magneet in plaats van een speldje. Speldjes beschadigen namelijk op lange termijn de kleding van de verkopers, waardoor er alsnog een extra kostenpost wordt gecreëerd. Bij een goed verkoopproces hoort het goede en prettige kennismaking van de potentiële klant met de verkoper. Deze kennismaking kan sterk worden versoepeld en verbeterd door het gebruik van mooie naambadges. Wanneer je je verkopers voorziet van duidelijke, herbruikbare naambadges met magneet kun je de kosten laag houden. Door de efficiëntie van het verkoopproces te verhogen, zal je je geld snel (met winst) terugverdienen. Naambadges: de eerste stap in het verkoopproces.