Home / Uniqprint.nl / Denk aan het milieu: kies voor herbruikbare naambadges!
Herbruikbare naambadges

Denk aan het milieu: kies voor herbruikbare naambadges!

Een bedrijf gebruikt meestal vrij veel naambadges. Als winkelketen geef je meestal elke werknemer een naambadge, als grote fabriek is het prettig als gasten naambadges dragen, in een datacenter mag zelfs niemand naar binnen zonder een geldige badge… Al met al gebruiken bedrijven honderden badges voor allerlei doeleinden. We hebben het nog niet gehad over naambadges op deuren, op bureaus en ga zo maar door. Al deze badges zorgen voor een flinke belasting voor het milieu! Wil jij met jouw bedrijf het milieu ontzien? Kies dan voor herbruikbare naambadges!

De afvalberg

We weten allemaal van de enorme afvalberg die elk jaar geproduceerd wordt. Het gebruik van wegwerpspullen is erg gemakkelijk, maar levert ontzettend veel afval op. Dit geldt zeker ook voor wegwerp naambadges. Een naambadge is het visitekaartje van je bedrijf, dus wil je dat je werknemers er een dragen. Een delegatie gasten krijgt een naambadge, maar ook de mensen die hen rondleiden. Heb je mensen die voor jouw bedrijf in het openbaar promotie maken, dan krijgen ook zij meestal een naambadge. En heb je al eens nagedacht over stagiairs, winkelpersoneel, managers en pr-mensen?

Milieubelasting

Niet alleen de afvalberg wordt kleiner gehouden door het hergebruiken van naambadges. Ook op andere manieren vormen wegwerp naambadges een veel grotere belasting voor het milieu dan herbruikbare naambadges. Allereerst moet je natuurlijk vaker nieuwe naambadges bestellen als je ze steeds weggooit. De badges worden vervolgens geproduceerd in een fabriek in het buitenland. Ze moeten worden verpakt in plastic, vervolgens worden ze in een doos gestopt en verzonden. Ze gaan mee met een boot of het vliegtuig en worden in Nederland gesorteerd. Vervolgens is er een bestelbus die speciaal een omweg moet maken om de badges bij jouw bedrijf te bezorgen. Niet alleen de badges zelf, maar ook het hele proces van de bestelling tot de aflevering zorgt dus voor extra milieubelasting.

Geld besparen

Het gebruik van herbruikbare naambadges zorgt er niet alleen voor dat het milieu wordt gespaard en de afvalberg wat kleiner wordt: het is ook goed voor de eigen portemonnee. Tenslotte bespaar je heel wat geld als je niet telkens nieuwe naambadges hoeft aan te schaffen. Dankzij de bijgeleverde software kun je eenvoudig (en gratis!) de naambadge aanpassen wanneer je hem voor een ander doel wilt gebruiken. Hoewel de badge in aanschaf iets duurder is, verdient hij zichzelf direct terug dankzij de langere levensduur. Heb jij een vlot verloop van personeel, ontvang je veel gasten of staat jouw bedrijf regelmatig op beurzen, dan kun je al snel honderden euro’s besparen door te kiezen voor herbruikbare naambadges.

Herbruikbare naambadges

Herbruikbare naambadges bestaan uit verschillende plastic lagen die je in elkaar kunt klikken. Hierdoor kun je gemakkelijk de tekst en/of afbeelding van je naambadge aanpassen. Met de speciale software die bij de bestelling wordt meegeleverd kun je in een handomdraai een nieuwe print maken voor de naambadge. Dit is ideaal wanneer je je naambadges gebruikt voor wisselende personen, zoals gasten, stagiairs of tijdelijke werknemers. De herbruikbare naambadges zien er bovendien ook nog eens chique en stijlvol uit door hun glanzende afwerking.