Home / Uniqprint.nl / Duurzaam ondernemen? Hergebruiken!
Herbruikbare naambadges

Duurzaam ondernemen? Hergebruiken!

Hergebruiken klinkt wel heel erg leuk, maar meestal hangt daar ook een prijskaartje aan. Dat is een van de redenen dat ondernemers nog niet veel spullen hergebruiken in hun kantoor. Het is gewoon veel simpeler om iets nieuws te kopen in plaats van een oud of kapot ding opnieuw te gebruiken. Gelukkig geldt dat ook weer niet voor alle items: soms is hergebruiken niet alleen beter voor het milieu, maar is het ook nog eens goed voor de portemonnee.

Hergebruik van kantoorartikelen

Sommige kantoorartikelen kunnen heel gemakkelijk worden hergebruikt. Zo zijn er al best wat bedrijven die voor interne memo’s papier gebruiken dat al eens bedrukt is. Zo worden a4’tjes veel beter gebruikt en scheelt het ook in de papierkosten. Een ander voorbeeld van hergebruikte kantoorartikelen is het toepassen van paperclips in plaats van nietjes. De clips kunnen zo weer worden gebruikt op andere bundels papier. Al met al zijn er dus best veel kleine stappen die je als ondernemer soms al automatisch maakt richting hergebruik.

Hoe zit dat met naambadges?

Maakt jouw bedrijf gebruik van naambadges? Dan is het je misschien wel opgevallen dat gewone naambadges al snel in de prullenbak belanden. Zeker als je een snel wisselend personeelsbestand hebt of je maakt gebruik van flexwerkers, gaan er heel wat naambadges doorheen. Het is wel handig dat je al binnen twee dagen na je bestelling weer nieuwe badges nodig hebt, maar toch moet je ze telkens weer bestellen. En ongeacht hoe goedkoop ze ook zijn: na een aantal keer bestellen telt het toch flink op en wordt het jaarlijks een aardig bedrag dat je eraan kwijt bent. Dit is een van de hoofdoorzaken dat steeds meer ondernemers kiezen voor herbruikbare naambadges.

De werking van herbruikbare naambadges

Herbruikbare naambadges werken anders dan gewone naambadges. Bij gewone naambadges moet je namelijk al bij je bestelling precies aangeven wat erop moet worden gezet. Dit kan dan ook niet meer gewijzigd worden. Bij herbruikbare naambadges wordt gebruik gemaakt van een kliksysteem van doorzichtig plastic, waar een papiertje tussen gedrukt kan worden. Het geheel ziet er keurig netjes en verzorgd uit, maar biedt een groot voordeel: je kunt op elk gewenst moment de naambadge aanpassen. Gewoon een nieuw printje maken en voilà: je kunt de badge zo doorgeven aan een andere werknemer.

Wanneer herbruikbare naambadges handig zijn in een bedrijf

In een bedrijf heeft het gebruik van herbruikbare naambadges diverse voordelen. De belangrijkste voordelen:
  • Je bespaart over de langere termijn geld
  • Ze zijn zeer voordelig bij snelle personeelswisselingen
  • Je kunt ze eigenlijk niet missen op beurzen
  • Ze zijn praktisch voor bezoekers
  • Omdat ze herbruikbaar zijn, zijn ze zeer milieuvriendelijk
Vooral dit laatste punt is van groot belang, want bedrijven produceren vaak al heel veel afval. Door de naambadges opnieuw te gebruiken ben je milieubewuster bezig. Tenslotte is het produceren van naambadges (en het vervoer ervan) ook belastend voor het milieu, dus het kiezen voor herbruikbare naambadges heeft een grotere impact dan je denkt. Herbruikbare naambadges hebben dus veel voordelen voor bedrijven. Daarbij maakt het eigenlijk niet zoveel uit wélk bedrijf je precies hebt. Hoewel naambadges in grotere bedrijven vaker worden gebruikt dan in kleine ondernemingen, zijn ze ook daar nuttig. Zeker als je een herkenbare rol moet spelen, bijvoorbeeld op een beurs of als mensen van jouw bedrijf langs de deuren gaan. Je kunt de naambadges helemaal zelf vormgeven en aanpassen, dus het zijn altijd de perfecte naambadges voor jouw bedrijf of organisatie!