Home / Uniqprint.nl / Doe-het-zelf naambadges ontwerpen: Tips!
Doe-het-zelf naambadges ontwerpen

Doe-het-zelf naambadges ontwerpen: Tips!

Bestelt u een starterskit van Uniq Print, dan kunt u uw eigen naambadges ontwerpen. Maar wat moet u doen om professionele en representatieve naambadges voor uw bedrijf te maken? Dat leest u in dit artikel. Zo delen we op deze pagina enkele tips om de mooiste doe-het-zelf naambadges te ontwerpen.

Plaats het logo op een prominente plek

Ieder bedrijf heeft een logo. Dit kan een afbeelding zijn, maar ook de naam van het bedrijf in een specifiek lettertype. Het is belangrijk het logo van uw bedrijf op een prominente plek op uw naambadges te zetten. Het logo van uw bedrijf zorgt namelijk voor herkenbaarheid. Als mensen dit logo zien, weten ze dat het om uw bedrijf gaat.

Daar komt nog bij dat het logo van uw bedrijf voor professionaliteit zorgt. Door het logo van uw organisatie op uw naambadges te zetten, zien deze er direct professioneel en representatief uit.

Zorg voor een goed leesbaar lettertype

Uw naambadges moeten er niet alleen goed uit zien: ze moeten ook goed leesbaar zijn. Naambadges bestellen? Schrijf de namen van uw medewerkers daarom altijd met een lettertype dat iedereen goed kan lezen. Niet alleen van dichtbij, maar ook van enige afstand. Cursieve lettertypes of lettertypes met letters die dicht op elkaar staan, zijn minder geschikt voor uw naambadges. Deze lettertypes zijn simpelweg minder leesbaar.

Bepaal hoe u uw medewerkers wil presenteren

Runt u een formeel bedrijf? Dan kunt u de voornamen en achternamen van uw medewerkers op hun naambadges zetten. Ook kunt u ervoor kiezen de voorletters en achternamen van uw medewerkers op hun naambadges te gebruiken. Wilt u naambadges maken voor uw informele organisatie? Dan zijn de voornamen of voorletters en achternamen van uw medewerkers wat formeel en streng voor uw bedrijf. In dit geval kunt u er beter voor kiezen enkel de voornamen van uw medewerkers op hun naambadges te zetten.

Vraag uzelf af hoe u uw medewerkers wil presenteren. Kies voor een methode die bij uw bedrijf past. Kijk hierbij naar de branche waarin u werkt, maar ook naar de cultuur van uw bedrijf.

Tot slot: neem de tijd

Tot slot is het belangrijk om de tijd te nemen voor het ontwerpen van uw doe-het-zelf naambadges. Professionele en representatieve naambadges heeft u niet binnen enkele minuten gemaakt. Hier doet u altijd wat langer over.

Denkt u dat uw naambadges helemaal af zijn? Print ze dan nog niet, maar controleer eerst de volgende zaken:

  • De namen van uw medewerkers. Kloppen deze allemaal?
  • Het logo op uw naambadges. Is het logo duidelijk in beeld? En is het logo scherp?
  • Het lettertype op uw naambadges. Is dit lettertype goed leesbaar?

Loop de naambadges nog één keer na op eventuele schrijffouten. Als ze helemaal goed zijn, kunt u ze met een gerust hart afdrukken en in elkaar zetten.

Badges drukken met een tekst of bedrijfslogo? Of allebei? Gebruik bovenstaande tips en zet je naambadges effectief in!