Home / Uniqprint.nl / Tips bij een hoog personeelsverloop
Tips bij een hoog personeelsverloop

Tips bij een hoog personeelsverloop

Heeft uw bedrijf een hoog personeelsverloop? Dan zijn er enkele dingen die u kunt doen om dit tegen te gaan, maar ook om hier goed mee om te gaan. Op deze pagina delen we enkele interessante tips.

Achterhaal de oorzaak van het hoge verloop

Waarom vertrekken uw medewerkers al binnen enkele maanden of jaren bij uw bedrijf? Als u iets aan het hoge personeelsverloop wil doen, is dit zeker interessant om te achterhalen. Er zijn diverse manieren om de oorzaak of oorzaken van het hoge personeelsverloop te onderzoeken. U kunt dit bijvoorbeeld doen met een enquête, maar ook door vertrekkende medewerkers eens te vragen naar hun beweegredenen om het bedrijf te verlaten.

Vraag uw trouwe medewerkers om advies

Er zijn altijd wel een paar mensen die er langer blijven werken dan andere collega's. Deze trouwe collega's zijn erg waardevol, ook als het om het onderzoeken van het hoge personeelsverloop gaat. Waarom blijven ze al zo lang bij u werken? Waarom vertrekken andere medewerkers wel? Wat doet u goed als werkgever? En wat kan u verbeteren? Dit zijn allemaal vragen die u aan uw trouwe medewerkers kunt stellen om uw hoge personeelsverloop te onderzoeken én uiteindelijk tegen te gaan.

Een bijkomend voordeel is dat uw trouwe medewerkers zich betrokken voelen. Omdat u hen om advies vraagt, voelen zij zich serieus genomen en gewaardeerd. Dit heeft absoluut een positief effect op uw relatie met uw trouwe werknemers.

Investeer in een betere werknemerstevredenheid

Als u steeds te horen krijgt dat iedereen vertrekt omdat u niet voldoende doorgroeimogelijkheden biedt, kunt u hier iets aan doen. Door in een betere werknemerstevredenheid te investeren, gaat het personeelsverloop vanzelf omlaag. Goed om te weten: u hoeft niet uw hele bedrijf en bedrijfsbeleid om te gooien om uw medewerkers bij u te houden. Soms is een kleine verandering al voldoende om het personeelsverloop tegen te gaan.

Gebruik herbruikbare bedrijfskleding en naambadges

Nu een praktische tip voor bedrijven met een hoog personeelsverloop: gebruik bedrijfskleding en naambadges die u kunt hergebruiken. Geeft u al uw medewerkers bedrijfskleding en naambadges die u eenmalig kunt gebruiken? Dan moet u de bedrijfskleding en naambadges weggooien als een van uw medewerkers vertrekt. Zonde, want dit is slecht voor het milieu en kost bovendien hartstikke veel geld.

Gelukkig kunt u bij Uniq Print een badge voor op kleding  bestellen die u eenvoudig kunt hergebruiken. Hierbij heeft u de keuze uit:

  • Plastic naambadges.
  • Aluminium naambadges.
  • Metalen naambadges.
  • Naambadges met speld en clip.
  • Naambadges met magneet.

Bestelt u uw naambadges bij Uniq Print, dan bespaart u veel geld. Niet alleen omdat u de badges kunt hergebruiken, maar ook omdat deze erg goedkoop zijn. Al vanaf 1,50 euro per badge kunt u een professionele en representatieve naambadge laten maken. En gaat uw medewerker weg? Dan kunt u dezelfde naambadge gewoon voor zijn of haar vervanger gebruiken.