Home / Uniqprint.nl / Representatief in de horeca: tips voor uw personeel
Representatief in de horeca: tips voor uw personeel

Representatief in de horeca: tips voor uw personeel

Runt u een horecabedrijf en wilt u dat uw medewerkers er op en top representatief uit zien? Dan moet u hen enkele belangrijke regels opleggen. De belangrijkste regels voor professionele en representatieve horecamedewerkers zetten we op deze pagina op een rijtje.

Bedrijfskleding

Wij raden u aan om uw horecamedewerkers bedrijfskleding te laten dragen. Met bedrijfskleding zien uw medewerkers er niet alleen professioneler en representatiever uit, maar zijn zij bovendien herkenbaar voor uw gasten. Uw gasten kunnen duidelijk zien wie er bij uw hotel, restaurant of café werken en wie niet.

U kunt zelf kiezen hoe de bedrijfskleding van uw medewerkers eruit moet zien. U kunt uw medewerkers verplichten een driedelig pak te dragen op de werkvloer, maar informele bedrijfskleding als een leuk overhemd of een leuk shirt is ook professioneel en representatief.

Persoonlijke verzorging

Uw horecamedewerkers moeten zichzelf goed verzorgen. De kleding moet netjes gewassen en gestreken zijn, de haren mogen niet vet zijn en bovendien moet het gezicht er schoon uit zien. Medewerkers die zichzelf niet goed verzorgen, moeten hier direct op aangesproken worden. Op deze manier voorkomt u dat er een sfeer ontstaat waarin een slechte persoonlijke verzorging toegestaan is, met meer en meer sloebers op de werkvloer tot gevolg.

Piercings en tattoos

Zeker in een formele werkomgeving moeten piercings worden verwijderd, met uitzondering van oorbellen. Als uw medewerkers oorbellen dragen, moeten dit nette en representatieve oorbellen zijn. Opvallende oorbellen kunt u beter verbieden, want deze bepalen de uitstraling van uw medewerker te veel. Bovendien is het verstandig om uw medewerkers te vragen eventuele tattoos zo veel mogelijk te bedekken. Medewerkers met tattoos in het gezicht kunt u beter niet aannemen, tenzij uw horecabedrijf een bijpassend imago heeft.

Make-up

Uw medewerkers mogen make-up dragen, maar moeten er wel netjes uit zien. Dikke make-up lagen of opvallend make-up kunt u beter niet toestaan. Vindt u dat een van uw medewerkers zich te veel of te opvallend opmaakt? Dan mag u dit best aangeven. Make-up is niet verboden, maar moet wel op een professionele en representatieve manier gedragen worden in uw bedrijf.

Hoofddeksels

Het dragen van hoofddeksels is niet toegestaan op de werkvloer, met uitzondering van de koksmuts die uw medewerkers in de keuken dragen. Petten, hoeden en andere hoofddeksels kunt u beter verbieden, want een hoofddeksel op de werkvloer ziet er niet professioneel en representatief uit.

Naambadges

U kunt uw medewerkers een extra professionele en representatieve uitstraling geven door hen stuk voor stuk een naambadge te verstrekken. Deze kunt u bestellen bij Uniq Print. Wij verkopen plastic naambadges, maar ook de magneet badge.

Voordelen van een badge kopen bij Uniq Print:

  • Een zeer voordelige prijs, vanaf 1,50 euro per badge.
  • Altijd met gratis verzending.
  • Een snelle levering: vandaag besteld, over 1 tot 2 werkdagen in huis.