Home / Uniqprint.nl / Klantcase: BOB autowas
Bob Autowas

Klantcase: BOB autowas

In het midden van het land vind je verschillende vestigingen van BOB autowas. Deze grootschalige autowas-service is bij velen bekend, want het is een goedkope en handige manier om de auto te laten reinigen. Er werken in totaal heel wat werknemers voor BOB autowas, waaronder heel veel studenten en jongeren. Ze werken samen met vaste werknemers, maar er vinden vrij regelmatig personeelswisselingen plaats, vooral onder de jongere werknemers. Dit was een grote uitdaging voor de bedrijfsmanagers, die het overzicht moesten bewaren. Hoe hou je al die jongeren nog uit elkaar? Samen met Uniq Print werd gebrainstormd over een oplossing.

Herkenbaar met een naambadge

Een relatief goedkope, permanente oplossing is het kiezen voor naambadges. Daarbij wordt elke werknemer voorzien van een naambadge, die op de kleding bevestigd kan worden. BOB autowas koos voor naambadges die op de kleding gespeld worden. Een klein nadeel is dat er daardoor gaatjes in de kleding komen, maar groot voordeel is dat deze naambadges nooit zomaar losraken. Gezien het werk dat wordt uitgevoerd is dit een verstandige keuze. Dankzij de naambadges is het personeel gemakkelijk herkenbaar en kan er beter overzicht worden gehouden. Met name de studenten en jongeren zijn zo gemakkelijker te herkennen.

Herbruikbare badges met eigen ontwerp

Voor BOB autowas is het belangrijk dat de naambadges helemaal naar wens ontworpen kunnen worden. Ze moeten ook eenvoudig aan te passen zijn, vanwege het hoge personeelsverloop. Om zowel het milieu als de portemonnee te sparen werd er gekozen voor herbruikbare naambadges. De naambadges bestaan uit verschillende onderdelen van transparant plastic. Ertussen zit een label geklemd, dat eenvoudig te verwijderen is. Zo kan een naambadge gemakkelijk worden aangepast als het nodig is. Even een nieuw label erin en de naambadge is klaar voor de volgende gebruiker. De naambadges hoeven niet meteen weggegooid te worden bij wijzigingen: ze zijn herbruikbaar en daarmee een stuk voordeliger. Naambadges bleken een bijzonder effectieve oplossing voor BOB autowas. Het hoge personeelsverloop was geen probleem meer en op de werkvloer waren de werknemers duidelijk herkenbaar. Ook de jongeren en studenten vinden dit een stuk prettiger, want nu kunnen ze gemakkelijker samenwerken. Tenslotte schept het meteen een band als je elkaars naam weet. Zo is de situatie bij BOB autowas op een eenvoudige en betaalbare manier geperfectioneerd. Net als Van der Valk in Brussel, Thomas Cook België en andere grote bedrijven is ook BOB autowas toegetreden tot het groeiende aantal gebruikers van herbruikbare naambadges.